Blog

Videokonference s ochutnávkou

24.10.2014 18:23

Dne 24.10. se žáci obou škol setkali na první videokoferenci. Po počátečním ostychu se žáci obou škol navzájem představili. Naplánovali si další postup prací na projektu. V rámci projektového týdne Zdravé výživy, který ten den vrcholil na škole v Drietomě, došlo během konference i na ochutnávání výrobků zdravé výživy od firmy, která sídlí právě ve slovenské Drietomě. 

 

Nový školní rok = další pokračování

16.10.2014 16:57

Ukázalo se, že školní rok umí být proklatě krátký. Než jsme se stačili seznámit, už byl loňský školní rok v půlce. Ale práce se nám docela dařila, a tak jsme se rozhodli v projektu pokračovat. 

V tomhle školním roce se můžete těšit na různé pohlednice - ze zoo, z historie a také z našich kuchyní. Počkejte a uvidíte. 

Bylo nebylo ...

24.11.2013 13:26

...potkaly se jednou na jednom školení dvě paní učitelky a slovo dalo slovo a paní učitelky se domluvily, že by rády zkusily nějaký společný projekt. A protože byly obě z různých zemí, rozhodly se, že vyzkouší využít etwinning. A právě na stránky takovéh projektu jste nyní zabloudili. 

Do projektu se zapojí třídy z české školy ZŠ Dr. E. Beneše a slovenské ZŠ a MŠ Drietoma. Budou spolu pracovat a spolupracovat na projektu s názvem Pohlednice z mého města/ Pohladnica z mojej obce. 

Žáky čeká práce na tvorbě videopohlednic z míst, kde žijí, zkoumání, jak se místa, kde žijí, měnila v historii. Pokusí se najít nějaké speciality, které se v místě, kde žijí, vaří při slavnostních příležitostech a také zkusí uvařit jídla podle receptů svých kamarádů. Společně sestaví kalendář svátků v obou zemích. A to není zdaleka všechno. Více informací najdete i v rubrice O nás a našem projektu.

Na společnou práci se už moc těšíme. Držte nám palce, ať se nám vše daří.